Digital artists
Image default
Services

Waar U Hulp Kunt Vinden Voor Geestelijke Gezondheidsproblemen

Als u lijdt aan een psychische aandoening, een eetstoornis of een verslaving, is de eerste stap om uzelf te helpen vaak het besef dat u een probleem heeft. Mensen maken voortdurend excuses voor zichzelf voor een lange periode voordat ze toegeven dat hun leven beter zou kunnen zijn als ze hulp zochten.

Als u klaar bent om hulp te krijgen, kunt u hier gemakkelijk beginnen:

Familie – Begin met praten met uw familie. Zij zullen u zeker serieus nemen en vaak helpen zij u met het begin van uw behandeling. Vaak blijkt dat een persoon zijn familie zijn beste ondersteuning is.

Jeugdgroepen – In uw buurt zijn er misschien enkele jeugdgroepen te vinden waar mensen zoals u over hun problemen kunnen praten en ideeën kunnen uitwisselen over wat de mogelijkheden voor hun zijn om te kunnen genezen. Jeugdgroepen zijn belangrijk omdat je je moet beseffen dat er veel mensen zijn die last hebben van deze problemen. Je moet je niet alleen voelen.

Help Lijnen – Als uw regio geen jeugdgroepen aanbiedt of als u niet graag praat met vreemden over uw problemen, kan een hulplijn zijn wat u precies nodig heeft. Veel overheidsorganisaties of bedrijven zonder winstoogmerk zullen om allerlei redenen hulplijnen openen. Kijk in je telefoonboek om uit te zoeken of er een hulplijn is waar u makkelijk naartoe kunt bellen om de hulp te krijgen die u nodig heeft.

Centra voor Geestelijke Gezondheidsbehandelingen – Als u denkt dat uw leven de oorzaak is waarom u niet kan genezen, dan wilt u misschien een psychiatrisch/mentale retraite volgen. Dit is een kans voor u om uw hoofd recht te trekken en anderen te ontmoeten die hetzelfde proberen te doen.

Klinieken – Als u uw andere opties hebt uitgeput, is het misschien tijd om klinische hulp te zoeken. Er zijn geneesmiddelen die u kunt proberen om u sneller en effectiever te helpen genezen.

Ziekenhuizen – Als u op een moment een gevaar vormt voor uzelf of uw omgeving, moet u worden opgenomen in een ziekenhuis voor een screening. De meeste ziekenhuizen houden u 24 tot 72 uur ter observatie en vertellen u hoe ze u kunnen helpen. Het maakt niet uit waar u last van heeft, laat uw aandoening of ziekte uw leven niet bepalen. U moet het initiatief nemen om hulp voor uzelf te zoeken zodat u lang en gelukkig kunt leven.

Ben je op zoek naar een psycholoog in Groningen?

https://www.depsycholoog.nl/groningen/