Digital artists
Image default
Home and Garden

Leuke tuindecoratie tips

In dit blog willen we het hebben over tuindecoratie. De lente is in aantocht en dat betekend dat we ons zo langzamerhand weer meer op de tuin gaan concentreren. De herstbladeren die nog in de tuin liggen en het gras bedekken worden er uit geharkt en de plantjes die nog moeten worden bijgeknipt, worden weer netjes bijgewerkt. Oude tuinaccessoires die door het weer echt slecht zijn geworden worden vervangen voor nieuwe tuindecoratie.

Leuke decoratie voor de tuin vind je heel voordelig bij de Action. Ze hebben daar vaak wel leuke lampjes welke veelal op zonne energie werken. Verder hebben ze altijd wel wat grappige polystone beeldjes zoals kaboutertjes of hertjes of vogeltjes. Er kunnen weer bloemetjes worden gekocht die de tuin altijd meteen enorm opfleuren. En een paar vogelhuisjes voor in de tuin, dat zou ook leuk zijn! Niet alleen voor jou, maar ook voor de vogels. Want die gaan in het voorjaar weer op zoek naar een geschikt onderkomen waar ze hun eieren kunnen leggen.

Vogels leggen hun eieren vaak in een eigen gemaakt nest in de boom of in een vogelhuisje. Het voordeel van vogelhuizen is dat hun nestje ook afgesloten is tegen regen. Een open nest in een boom is vaak onderhevigt aan storm en regen. Daarom zal een vogel eerder voor een mooi nestkastje kiezen. Maar dan moet ie er natuurlijk wel zijn!

 

Vogelhuizen voor vogels

 

Ga dus maar eens op zoek naar degelijke vogelhuizen voor vogels. Daarmee help je hen enorm én het leuke is dat je er zelf ook zoveel plezier mee hebt. Het is namelijk heel leuk om te zien hoe al die vogels met takjes in de weer zijn. Ze vliegen af en aan naar hun huisje en creëeren daar een mooi vogelnest alvorens de eieren worden gelegd. Zodra de eieren uitkomen zul je weer een heel schouwspel beleven. Want dan moeten de kleine vogeltjes gevoed worden. De ouders zijn dan de hele dag op zoek naar wormpjes en insecten waarmee ze hun babys voeden. Uiteindelijk zul je beleven dat de vogeltjes het nestkastje gaan verlaten. Het vliegen wil in het begin misschien niet meteen lukken. En het wordt voor vader en moeder vogel nog een heel gedoe om al hun kroost in de gaten te houden. Utiteindelijk zullen de kleintjes groot genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen.