Digital artists
Image default
Offers

Leer hier je eerste Usenet begrippen!

Usenet is ontzettend handig, maar voor velen ook moeilijk te begrijpen. Dit komt mede omdat er veel termen in gebruikt worden die niet bij veel mensen bekend zijn. Maar dit hoeft geen probleem te zijn, wij leggen je de betekenis van de meest essentiële Usenet begrippen uit. Ben jij klaar om wat nieuwe en handige begrippen te leren? Lees dan vooral even verder!

Wat is Usenet?

Voordat we op de begrippen in gaan, is het handig om duidelijk te hebben wat Usenet is. Door middel van een Usenet abonnement kun jij gebruik maken van Usenet. Usenet is een software en draait op veel verschillende computers en servers wereldwijd. Deze software geeft jou toegang tot  veel informatie en de mogelijkheid om legaal films te kunnen downloaden. Dat betekend dat je ongestoord de leukste films en series bekijken zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over een verbinding met het internet. Alles kijken, waar en wanneer jij wilt. Klinkt niet gek toch? Nu je weet wat Usenet is, kunnen we ingaan op een aantal begrippen. Hier gaan we:

 

  • Payservers 

Als eerste begrip: payservers. Een payserver is een Usenet-serviceprovider waar voor betaalt moet worden. Deze geeft je vervolgens toegang tot de nieuwsgroepen die Usenet aanbied. Het kan verschillen per provider wat voor server het is, sommige werken namelijk gratis. Deze worden op hun beurt dan weer free servers genoemd. Zodat zijn al weer je eerste twee begrippen. Op naar de derde.

 

  • Retentie

Retentie is de tijd dat gebruikers een bepaald bestand kunnen downloaden van Usenet. Wanneer de retentie langer is, heb jij dus langer de tijd om een bestand te downloaden. Hoe langer de retentie, hoe langer jij van je bestand kan genieten.

 

  • Mbit

Dit is de download- en uploadsnelheid. Mbit betekent niets anders dan megabit. 

 

Meer weten?

Er zijn natuurlijk nog een stuk meer Usenet begrippen die je kunt leren. Wil je meer weten of leren? Bekijk dan de website van ViperNews. Zij hebben een lijst gemaakt met de belangrijkste begrippen. Zo kan je eenvoudig nog meer leren over Usenet.

 

https://www.vipernews.com/nl/