Digital artists
Image default
Marketing

Hoe ga je weer opstarten na Corona?

Het ziet ernaar uit dat corona nu steeds meer weg zakt en dat mensen weer bereid zijn om weer wat meer geld uit te geven, maar je bent toch wel wat buffer kwijtgeraakt en als je weer wilt gaan groeien en meer klanten wil bereiken; dan zal je dus ook weer moeten investeren. Wat is wijsheid en hoe kan je dit bewerkstelligen? We geven je een aantal handvaten om weer op te starten.

Kies in deze tijd voor kortetermijnwinst

Er zijn veel methodes om je klanten te bereiken. Vaak duurt het langer om dit te bewerkstelligen, alleen er zijn ook methodes voor de korte termijn. Neem nou als voorbeeld zoekmachine marketing: je kan hierbij denken aan SEO en SEA. Search engine optimalisation zegt het eigenlijk al; het is organisch beter gevonden worden in Google en houdt in dat je werkt aan jou eigen website/inhoud om zo waardevoller te zijn voor de zoeker en daarvoor wordt beloond door Google. Voordat je hiervoor wordt beloond moet je eerst opvallen en gezien worden door Google. Dit kost veel tijd.

SEA daartegenover is veel sneller; je betaald per bezoeker en daardoor ben je ook gelijk zichtbaar. Een combinatie is natuurlijk altijd het beste en zorgt voor het beste resultaat, maar als je de financiële middelen nu niet hebt en moet kiezen? Ik zou het wel weten. Een online marketing bedrijf kan je vaak begeleiden en het opzetten van je campagne. Ik zou het ook zeker niet zelf gaan doen aangezien het veel tijd kost.

Wees niet te voorzichtig met je budget, maar geef ook niet uit wat je niet kan missen

Wees nu zeker niet te voorzichtig met je budget. Doe je dit wel en een online marketing bureau geeft aan dat je het dan beter niet kan doen; dan kan het zijn dat je wel geld spendeert, alleen geen resultaten bereikt. Ga ook geen risico’s nemen en blijf verantwoord ondernemen. Als MKB bedrijf is het dan ook handig om altijd een goede buffer achter de hand te houden.  

Kijk of je met een online marketing bedrijf afspraken kan maken

Iedereen heeft in deze tijd klappen gehad van Corona en daarom is het belangrijk om er ons samen doorheen te slaan. Vraag eens wat de mogelijkheden zijn om je facturen te betalen. Veel bedrijven zullen echt wel met je mee willen denken!

https://allinone-media.nl