Digital artists
Image default
Business and Services

Culturele uitgaanstips voor Brussel

 

Er is veel te doen in Brussel, zoveel zelfs dat je in één dag lang niet alles kunt zien en beleven. Op deze pagina geven we een aantal culturele uitgaanstips in Brussel. Ook geven we advies waar je lekker kunt eten, bijvoorbeeld in GåRD, een authentiek Scandinavisch restaurant in Brussel. En wat dacht je van het Courtyard Hotel nabij de Europese wijk en het Europees Parlement Brussel, dat is een plek waar je heerlijk kunt overnachten. Laten we snel de culturele hoogtepunten in Brussel bekijken!

Historisch erfgoed in Brussel

Je kijkt je ogen uit in Brussel met al die prachtige gebouwen. Je moet uiteraard de Grote Markt bezoeken, het Stadhuis van Brussel, het Atomium, het Jubelpark, en een wandeling door de Europese wijk maken is ook heel bijzonder. Wanneer je een hapje wilt eten nabij het Europees Parlement vind je een heerlijk Scandinavisch restaurant in Brussel bij het Courtyard hotel.

Cultuur in Brussel

Laten we beginnen met Manneken Pis en schrik niet, die is kleiner dan je zou denken. Het manneke dus, niet de pis. Vervolgens kun je uren, dagen en nog langer besteden aan de beeldschone musea in Brussel zoals het Museum voor de Oude Kunst en ook voor de Moderne Kunst, een museum met muziekinstrumenten en het Jubelparkmuseum. We zijn in België, dus kun je tevens een bezoek brengen aan het Museum van Belgische Brouwers en het Belgisch Stripmuseum.

Wist je dat tien procent van de bibliotheken in Scandinavië de boeken van Kuifje niet in de collectie wil opnemen vanwege de racistische inhoud? Met name Kuifje in Afrika wordt daar niet gewaardeerd. Hergé zag het als een werk in de geest van de tijd waarin het verhaal werd getekend. Hij gaf later wel aan dat het een “jeugdzonde” was. In het Scandinavisch restaurant van Brussel GåRD is Kuifje overigens wel welkom. Kunnen we een petitie starten voor “Kuifje in Scandinavië”?

Kerken in Brussel

Je hoeft niet een vrome Christen te zijn om bewondering te uiten voor de magistrale kerken in Brussel. De lijst is lang, bijvoorbeeld de Kapellekerk, de Miniemenkerk, en de vele Sint kerken zoals Sint-Jan Baptist, Sint-Jans, Sint-Stevens en Sint-Niklaas. Het is duidelijk waarom Brussel zo bekend staat om de heerlijke bieren die hier geschonken worden, de monniken maken overuren!

Leopoldswijk in Brussel

We kunnen veel mooie wijken uitkiezen in Brussel, we willen toch graag de Leopoldswijk ofwel het Leopoldskwartier uitlichten. Samen met de Wijk van de Squares vormt dit de Europese wijk. In dit gebied vind je bijvoorbeeld het Jubelpark, een tentoonstellingspark dat in 1880 werd geopend. Het park werd aangelegd in opdracht van koning Leopold II om het vijftigjarig jubileum van de Belgische onafhankelijkheid te vieren. In 1888 en 1897 zouden hier wereldtentoonstellingen plaatsvinden.

Eten en slapen in Brussel

De Europese wijk is niet alleen de moeite waard om een bezoek aan te brengen, het is ook een zeer geschikte locatie om te overnachten in het Courtyard Hotel, en te eten in het GåRD restaurant. Dit is een heerlijk Scandinavisch restaurant in Brussel, hier kun je de verfijnde smaken van Noord Europa proeven, terwijl je in het Bourgondische Brussel verblijft, bijvoorbeeld in het courtyard hotel.

Dit waren slechts enkele culturele uitgaanstips in Brussel, uiteraard is hier nog veel meer te beleven. Wat zijn jouw favoriete plekjes?

 

https://gardtastescandinavian.com/gard-brussels/